Handmatig texen

BERRY MARKUS SCHILDERWERKEN

Het juiste adres voor service, kwaliteit en een goede prijs.

Al ruim 7 jaar leveren wij behang, glas-en schilderwerk in en om Sint Oedenrode.

HANDMATIG TEXEN

Latexverf is een oplosmiddelvrije, waterverdunbare emulsieverf welke in veel woningen en bedrijven gebruikt wordt om muren te voorzien van verf. Deze verfsoort is zo populair omdat deze weinig of geen vluchtige organische oplosmiddele bevat. Latexverf wordt in de volksmond ookwel 'tex'genoemd en deze verfsoort bevat conserveermiddelen tegen schimmel- en bacteriegroei.

 

TOEPASSINGEN VAN LATEXVERF

Latexverf wordt veel voor schilderwerk binnenshuis gebruikt. De verf is geschikt voor grotere, ruwe oppervlakken zoals muren en plafonds. De verf droogt vrij snel op en kan dan overgeschilderd worden. Het is aan te brengen met een kwast of verfroller of met een verspuit (zie airless spuiten).

VEELVOORKOMENDE PROBLEMEN

"Doorlekkende" oude verflagen zijn vaak het gevolg van de oplosmiddelen, bindmiddelen en/of andere bestanddelen van die oudere laag. De zuren in latex gaan daarmee een reactie aan en het resultaat is alles behalve wenselijk. Dikkere lagen latex hebben weinig zin. Veel dunne lagen vergroten de kans op succes.

 

TEXTIP

Het beste is oude verflagen overschilderen met een voorstrijkmiddel. Deze laatste droogt snel en spierwit op en bedekt zo de vlekken. Latexverf is te reinigen met water en zeep.

 

VOOR IEDEREEN EEN PASSENDE OPLOSSING!

Vraag een schilderwerk-offerte aan, bekijk referenties of neem telefonisch contact op.